Janne Ahoselta arvokas lahjoitus Hiihtomuseolle

Janne AhonenHyvät mäkisiteet ovat niin kysyttyjä, että Janne Ahonen ruuvasi ne irti lahjoittaessaan viimeisen kilpailukautensa hyppyvarusteita tiistaina Hiihtomuseolle.
Asusteiden lisäksi lahjoitus käsitti kuusi suksea. Ahonen voisi silti varusteiden puolesta jatkaa uraansa.

-Kotiin jäi arviolta 50-60 paria suksia, 30 pukua, 10:t monot ja 15 kypärää.
-Ei niitä ole tarkoitus ihan lähiaikoina käyttää, ja pojille olisivat varmaan aikanaan vanhanaikaisia. Hyväntekeväisyyteen olen ennenkin lahjoitellut.

Kotona ovat myös kaikki mitalit, maljakot ja pokaalit seitsenvuotiaana alkaneelta mäkihyppyuralta. Äkkipäätä Ahonen arvioi palkintojen määrän nousevan tuhansiin.
Hän lahjoitti jo 2006 Hiihtomuseolle kaikessa hiljaisuudessa varusteitaan ja kolme suksea. Tutkija Suvi Kuisman mukaan Ahosen hyppypuku, kypärä, lasit, monot ja käsineet puettaneen nuken ylle nähtäviksi viimeistään ensi syksynä.