Huhtadesign

Huhtadesign on vuonna 2004 perustettu yhden naisen muotoilupalveluja ja omia tuotteita tuottava yritys. Yritystä pyörittää Mari Huhtala (teollinen muotoilija, TaM), joka suunnittelee itse tuotteensa ja hoitaa myös niiden myynnin ja jakelun. Osa tuotteista teetetään osittain kotimaisilla alihankkijoilla, sillä Huhtalasta on järkevää keskittyä vain siihen, minkä osaa parhaiten. Huhtala tekee itse tuotteiden parissa sellaisia hommia, mihin pieni työhuone antaa mahdollisuuden. Työt keskittyvät lähinnä ompelu-, viimeistely- ja pakkaustöihin.

Huhtadesignin tuotteille on tyypillistä, että niissä yhdistyy jokin perinteinen menetelmä tai ulkoasu uudessa yhteydessä. Tämä yhdistelmä tuo esineisiin tuoreutta, mutta silti ne tuntuvat tutuilta ja kotoisilta. Esimerkiksi Hohde –heijastavat korut ovat syntyneet perinteisesti käsin virkkaamalla nykyaikaisesta heijastavasta langasta.
Omien tuotteiden lisäksi Huhtadesign tarjoaa muotoilupalveluja pk-yrityksille. Toimeksiannot ovat keskittyneet lähinnä yrityskuvien tukemiseen ja kehittämiseen erilaisten mainosten, www-sivujen ja esitteiden avulla. Lisäksi Mari Huhtala on erikoistunut nahkalaukkujen suunnitteluun. Suomalainen nahkatyö on katoavaa osaamista Suomessa ja Mari toivookin omalla työpanoksellaan pystyvänsä säilyttämään edes osan tästä osaamisesta Suomessa.